Miramagia Answers

Laat ons beginnen met jouw vraag

Zoek door vragen te beantwoorden

Om een antwoord te vinden kies je een hoofd categorie, daarna een sub categorie tot het antwoord verschijnt. Als je het gedefinieerde antwoord niet vind, krijg je aan het einde de kans om contact op te nemen met ons.

Ik heb een vraag over...

Even wat meer details:

Zoek via de sitemap

Zoek je liever via een normale sitemap zoals je die kent van een Wiki pagina of een FAQ? Geen probleem, je kunt gewoon gebruik maken van de Answers sitemap-navigatie om het antwoord te vinden.

Planten kopen, zaaien, oogsten en gebruiken

Het verbouwen van planten is een kerntaak van Miramagia: door planten te oogsten en te  gebruiken ben je in staat om jouw personage te levelen en mee te draaien in jouw dorpsgemeenschap.

Planten kopen
Planten kun je kopen in Emma's Heksenwinkeltje of op de Markt; je kunt ze ook verkrijgen door dezen te winnen aan het Rad van Fortuin of de Tent van de Gevorderde Magie.

Planten zaaien
Om planten te zaaien klik je op een vrij plekje op jouw veld, waarna zich een pop-up opent met alle planten in jouw bezit. Daarna klik je op het icoon van de plant die je wilt zaaien en vervolgens op jouw veld. Indien je gebruik maakt van de spreuk "Algehele zaaihulpjes" zullen alle vrije velden direct worden voorzien van een zaadje. Als je deze spreuk niet hebt, zul je handmatig moeten zaaien door de muisknop ingedrukt te houden en over alle vrije velden te bewegen. Vrije velden die je beplant geven een groene gloed af. Laat daarna de muisknop los.

Planten oogsten
Om planten te oogsten die volgroeid zijn, klik je op de volgroeide plant. Wanneer je gebruik maakt van de spreuk "Algehele oogsthelpers" worden direct alle volgroeide planten geoogst. Indien je deze spreuk niet hebt, oogst je de planten door door de muisknop ingedrukt te houden en over alle volgroeide planten te gaan. Boven planten die je oogst verschijnt een sikkel. Laat daarna de muisknop los.

Planten gebruiken
Planten hebben ontzettend veel nut: zo levert het oogsten van planten Ervaring, waarmee jouw personage levels stijgt, en in sommige gevallen Mana op.
In bijna alle gevallen oogst je ook meer planten dan je gezaaid hebt. Deze planten kun je aanwenden voor bijvoorbeeld het leren van spreuken in de Toveracademie of voor Dagelijkse Questies en Recepten in het Magisch Laboratorium. Maar je kunt ze ook verkopen voor Goud in Emma's Heksenwinkeltje of op de Markt. Een andere mogelijkheid is om de planten te storten in Oogstraces en Grote Bestellingen van jouw dorp.

________________________
Laatste revisie: 20 mei 2013


Was de vertaling goed en begrijpbaar?

Ja   Neutraal   Nee

Was je vraag naar verwachting beantwoord?

Ja   Neutraal   Nee

Was het antwoord makkelijk te begrijpen?

Ja   Neutraal   Nee